Mogelijkheden voor vergoeding

 

De kosten van een psychomotorische therapie behandeling kunnen op verschillende manieren vergoed worden. Dit is mogelijk via de zorgverzekeraar en de jeugdhulp vanuit de gemeente.

Vergoeding via de gemeente
Sinds 1 januari 2015 zijn gemeentes verantwoordelijk voor de jeugdhulp. Zij kunnen de zorg dichter bij de inwoners organiseren, maar ook eenvoudiger en goedkoper. De nieuwe organisatie van de jeugdhulp is vastgelegd in de Jeugdwet.

Romy Wijers - PsychoMotorische therapie heeft een overeenkomst maatwerkdiensten jeugd in de regio Limburg-noord. Daaronder vallen de volgende gemeentes: gemeente Beesel, gemeente Bergen, gemeente Gennep, gemeente Horst aan de Maas, gemeente Peel en Maas, gemeente Venlo en gemeente Venray.

Romy Wijers - PsychoMotorische therapie is lid van de coöperatie Vakwerk regio Nijmegen. Vakwerk heeft een contract met de gemeentes uit de regio Nijmegen. Daaronder vallen de volgende gemeentes: gemeente Nijmegen, gemeente Druten, gemeente Berg en Dal, gemeente Beuningen, gemeente Heumen en gemeente Mook en Middelaar. Hierdoor zijn er mogelijkheden voor de vergoeding van de behandeling van uw zoon of dochter bij Romy Wijers - PsychoMotorische Therapie.

Vergoeding via de zorgverzekeraar
Psychomotorische therapie wordt door verschillende zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed. Dit hangt af van uw ziektekostenverzekeraar en de vorm van verzekering (aanvullende pakketten). Via deze link kunt u informatie vinden over de vergoedingen van psychomotorische therapie vanuit de aanvullende verzekering. Psychomotorische therapie valt hierbij onder 'vaktherapie' en wordt geheel of gedeeltelijk vergoed door het aanvullende pakket 'alternatieve geneeswijzen'.

Mocht u hulp nodig hebben bij het uitzoeken van de mogelijkheden die u hebt om de psychomotorische therapie behandeling vergoed te krijgen, dan kunt u altijd vrijblijvend contact met mij opnemen.

Gegevens die handig zijn voor de vergoeding

Romy Wijers - PsychoMotorische Therapie heeft een erkend lidmaatschap bij de volgende beroepsorganisaties de FVB & de NFG.

NVPMT nummer
106802, aangesloten bij de Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB).

SRVB registratienummer
106802

NFG nummer
8686

AGB-code zorgverlener
90102508

AGB-code praktijk
90061950

KVK-nummer
65503570